Home  |   Werkwijze  |   Contact  |  

Welkom

Welkom bij Eco Trappen! Het trappenbedrijf dat inspeelt op de veranderende bewustwording in de markt en de toenemende vraag naar ecologisch verantwoorde duurzame producten.


Zeker ook in de trappenindustrie is op dit gebied nog veel vooruitgang te boeken. Een trap wordt natuurlijk minder vaak vervangen dan elk ander meubelstuk in uw woning. Toch is het ook bij een trap, ondanks zijn lange levensduur, van belang na te denken over de te gebruiken materialen.


Werden vroeger trappen veelal geproduceerd van inlands hout zoals eiken, spar en den, de laatste decennia is een omslag gemaakt naar tropische hardhoutsoorten. Vooral iroko, mahonie en merbau werden steeds populairder in Nederland voor o.a. trappen, binnendeuren en kozijnen. Echter, deze houtsoorten worden gekapt in tropisch regenwoud, vaak illegaal en zonder duurzaam bosbeheer toe te passen. De gevolgen van deze onverantwoorde kap zijn inmiddels overduidelijk.


Gelukkig zijn we ons steeds meer bewust van het feit dat we zuiniger en anders om moeten gaan met de aanwezige grondstoffen. In toenemende mate wordt duurzaam bosbeheer toegepast en er wordt in de houthandel gezocht naar alternatieven voor de huidige vraag.


Eco Trappen biedt Bamboe en Rubberwood als duurzame alternatief materiaal voor houten trappen. Mooi, duurzaam, kwalitatief hoogwaardig en verantwoord geproduceerd. Duurzame kwaliteit voor iedereen.


Hosting & design : www.damen-hosting.nl